BABCIA GOTUJE Z WNUKAMI
W sobotę, 14 października 2017 roku, w Klubie Warszawskiego Stowarzyszenia Amazonek przy ul. Żeromskiego odbyły się pierwsze z cyklu trzech warsztatów kulinarnych „Babcia gotuje z wnukami”. Uczestniczyło w nich 9 babć i 14 wnuków. Tematem pierwszego spotkania były koktajle owocowo-warzywne i musy owocowe.
Zanim zaczęliśmy wspólnie obierać, kroić i miksować warzywa i owoce, prowadzący warsztaty Leszek Wronka z Zakładu Żywienia Człowieka WUM pokazał dzieciom bardzo ciekawą prezentację edukacyjną, połączoną z konkursem znajomości popularnych i mniej znanych owoców.
A koktajle były pyszne i kolorowe
- Zielony z jarmużu, natki pietruszki, bananów, jabłek i daktyli
- Pomarańczowy z mango, marchewki i kiwi
- Żółty z gruszek, mięty, jabłek i miodu
Zapraszamy na dwie kolejne edycje warsztatów 21 października i 4 listopada.
Warto dodać, że warsztaty sfinansował Urząd m. st. Warszawy w ramach projektu Akademia Liderów 60+, a jego organizatorem jest Fundacja Inicjatyw Społeczno-Ekonomicznych.
Henryka Kopacz